pátek 2. září 2022

Kluboviny 09/2022

Milí čitatelia, 

leto sa nám pomaly ale isto chýli ku koncu, dni sa skracujú a študenti sa do školských lavíc vracajú. No pre Kluboviny je toto obdobie obzvlášť významné. Bolo to práve prvého októbra, presne pred dvoma rokmi, kedy sme publikovali prvý článok v rubrike. 


Z mojej strany išlo o pokus. Ako aj snahu vytvoriť neutrálne prostredie, v ktorej by sa dalo rozprúdiť diskusiu. Tá sa mohla, ale nemusela týkať konkrétnej rubriky. Priestor na privítanie nových členov. Miesto kde bola zhrnutá mesačná činnosť klubu. Predstavovala som si ho aj ako priestor na publikovanie ankiet, vyhlasovanie súťaží či oznamov od správcov pre členov. 


Akási Klubová kaviareň, v ktorej by sme sa spolu zišli a mohli sa pochváliť svojou tvorbou a diskutovať o nej. Niekde kde môžeme medzi sebou súťažiť a navzájom sa podporovať. A hlavne aby to všetko nebolo rozťahaných do XY neaktívnych rubrík, ktoré by len roztrieštili pozornosť členov, vrátane nás správcov. 


Niektoré veci sa z toho naplnili, iné som ani neplánovala o niektoré zas nebol všeobecný záujem, tak sa upravili alebo úplne vynechali. Pamätníci možno vedia, že takou časťou bola Z dielne našich členov, do ktorej som pôvodne robila výber ja. Dosť skoro som to zrušila a časom opäť obnovila, no s drobnou zmenou. Výber od vtedy mali robiť členovia. Dala som od toho ruky preč v obave, že subjektívny výber len jedného človeka by mohol byť po čase nudný, a logicky nie pre každého. Tak som radšej dala priestor ostatným spolučlenom. Nech to nie je subjektívny výber jedného človeka, ale viacerých ľudí.


Kedysi sa v Klubovinách zadávali aj témy. Až sa tá časť nakoniec osamostatnila a stala sa z nej rubrika Téma mesiaca.  


Slovom, táto klubová kaviareň, si prešla zmenami. A bol to pokus, vďaka ktorému som sa snažila zistiť, pokiaľ siaha záujem členov, čo by mohlo mať do budúcnosti zmysel a čo nie.  


Kluboviny pre mňa splnili svoj účel a po zvážení s hlavnou správkyňou som dospela k záveru, že v podobe akej klub funguje v súčasnosti, takáto rubrika len zaberá priveľa miesta vo feede od ostatných článkov a je dosť priestoru kde v tejto chvíli môžem byť nápomocnejšia. Ako v iných budúcich rubrikách, tak aj v zákulisí klubu je priestor na rozvoj.


Na záver, patrí moja veľká vďaka ostatným spolučlenom, ktorý sa podieľajú na klubovom živote, či už svojou tvorbou alebo aj svojimi pripomienkami. Keďže je mnoho vecí, ktoré vychytávame za pochodu, vo svojom voľnom čase. Ďakujem vám, milí členovia, ktorí nám to svojou aktivitou umožňujete a spolu s nami budujete túto komunitu.  


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁



Obsah článku: 

  1. Adopcia rubrík a nábor  

  1. Čo sa za posledný mesiac udialo 

  1. Z dielne našich členov 

  1. Nové posily 


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁



Adopcia nápadov

Kto Kluboviny sleduje už nejakú dobu, asi si spomenie, ako z času na čas pripomíname našim členom, že nábor správcov je naďalej aktuálny. 

Do konca aj pre tých, ktorým viac vyhovuje pozícia šedej eminencie, sa nájdu nejaké úlohy zo zákulisia klubu. 

Momentálne máme v klube napríklad ponuku na úlohu Macher sociálnych sietí. Ak sú tvojím koníčkom sociálne siete a máš dobré nápady, ktoré by si chcela/chcel otestovať a tým pomôcť spropagovať klub. Pokojne sa na nás môžeš obrátiť mailom na klub.blogeru@gmail.com.  

Avšak mysleli sme aj na tých, ktorých zaujala pozícia Správcu rubriky, no nemajú konkrétny nápad na rubriku. V tejto chvíli máme v ponuke tieto (zoznam sa časom možno doplní): 


  1. Prvá je zameraná na objavovanie zaujímavých kníh. V princípe by mohla fungovať ako celoročná výzva s témami na každý mesiac. Alebo viac výziev v priebehu roka. Následne by členovia mohli vyjadriť svoj názor, prípadne odporučiť ostatným členom zaujímavé knihy a tak rozprúdiť diskusiu.

 

  1. Druhá rubrika je v podstate taký neformálny, online, debatný krúžok. Miesto kde sa možno stretávať a "rozprávať sa" medzi sebou. Na štýl klubového chatu, kde sa môžu rozoberať viac alebo menej závažné témy.


Samozrejme to všetko sú zväčša hrubé náčrty, ktoré sa za pochodu môžu upraviť. 
V prípade záujmu o tieto rubriky, alebo vlastných nápadov alebo aj keď len chcete pridať svoj nápad na rubriku k tomuto zoznamu, neváhajte nám písať na klub.blogeru@gmail.com alebo v komentároch k tomu to článku. Teším sa na vaše nápady.

 

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁



Čo sa za posledný mesiac udialo? 


Hneď na úvod mesiaca sa v oddychovom článku poukázalo na dôležitosť investovania do kvality spánku. Nech už si tie cviky v rámci rubriky pravidelne odcvičíme alebo nie, dobrý spánok je zaiste na nezaplatenie.

Okrem blahodarného účinku na našu telesnú schránku, spánok ovplyvňuje aj našu psychickú pohodu. Ďalšia vec, ktorou ju môžeme pozitívne ovplyvniť je smiech. Niekomu k tomu azda dopomôžu aj obrazové vtípky od ostatných členov.


Bližšie ku koncu mesiaca sme potom v rubrike Ptejte se mohli stretnúť Marka Reeda, ktorý sa už zaiste teší na otázky od vás.


Posledný augustový týždeň sme sa napokon pozreli na tému mesiaca. Tento krát sa do nej zapojil aj Tlusťjoch, pritom Anawi si pre vás pripravila nové témy ako Legenda a Shakespeare.


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁


Z dielne našich členov


Za dnešný výber ďakujem Anawi.:
"Na návštěvu Českého Šternberka nás vzala MarijaKes , o náborářích a personalistech se rozepsal Mark Reed, historii značky Canon připomněla Hanka, zákulisí vzniku svého blogu nám odtajnila Lucka."


A opäť sa v Klubovinách ocitol vďaka Jitke a Anawi, aj Azazel Anděl, ktorý nám predostrel svoj detailný názor na klub bloggerov.


Naviac po dlhom čase. A z čistej nostalgie, keďže v začiatkoch Klubovín som sa aj ja podieľala na výbere článkov, rada by som aj ja navrhla svoj výber pre posledné Kluboviny v mojom podaní (a v podobe akej ju vidíme dnes).

Mňa tento mesiac zaujal článok od Archivárky. Osobne vidím čosi nádherné na spôsobe akým píše o emotívnych veciach. Zaujal ma však konkrétne jej článok o rozmáhajúcom sa fenoméme poslednej doby, Nedostatku taktu a jeho dopadoch.


Môžem len dúfať, že sa vám posledný výber zapáčil. Každopádne aj tento krát sa teším na váš názor a to nie len k tomuto výberu.


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁


Nová posila


Milí členovia, dovoľte mi v dnešných Klubovinách privítať Lenny. Na jej blogu tichy-koutek.cz si nájde svoje každý, kto rád číta o knihách, i vlastných poviedkách. Alebo sa zaujíma o literatúru a históriu (nie len literatúry). Vo svojich článkoch "zo zákulisia" sa popri inom môžeme dozvedieť aj o živote profesionálneho autora textov.



▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁



Aj naďalej platí, že sa tešíme na vaše nápady, dotazy či podnety k chodu tejto klubovej komunity. Ako to je už zvykom, kontaktovať nás môžete na e-maile klub.blogeru@gmail.com


Na záver sa ešte raz chcem poďakovať každému čitateľovi. Bolo mojim potešením tvoriť pre vás. Dávajte si na seba pozor a tvorbe zdar!




Ilustračný obrázok: Yeshi Kangrang (unsplash)










Žádné komentáře:

Okomentovat