pátek 12. srpna 2022

Rozcvička rozlámaného blogera III

 Milí čtenáři, je léto, prázdniny, a tak jsme si od cvičení v červenci dali pauzu - a nebojte, ani v srpnu se nepřetrhneme.

Zaměříme se na téma, které vás možná cvrnkne do nosu při cestování po hotelích - ty šťastnější z nás. Protože nemoci nechodí po horách, ale po lidech, i v klubu se najdou tací, pro které bude dnešní téma aktuální, i když o to nestáli.


Jde o postel a zejména matraci. Možná si při dovolené libujete/stěžujete, jak se vám spí v hotelové posteli a třeba se zamyslíte nad tou, co máte doma. V posteli trávíme třetinu života, tak proč ji trpět na deset let staré proležené trosce? Člověk nikdy neví, kdy bude muset v posteli strávit více času, než by sám chtěl. Mně docela stačilo jaro s covidem (a následný zánět průdušek). Vím, že mnozí členové klubu se již řadí mezi "pokročilé" a člověka může kde co bolet. Cvičení je samozřejmě blahodárné, ale nikdy nebude mít plný účinek, když se x hodin mordujete v nepohodlném lehu.

Dnešním úkolem tedy nebude cvičení, ale zamyšlení se nad tím, jak ležíte a jak spíte. Gratuluji těm, kteří jsou jako v bavlnce - a co vaši rodiče a prarodiče? Možná tolik nepotřebujete novou televizi, nebo mikrovlnku, investujte do kvalitního spánku, zlepší vám to celý život. Bohužel, nebude to chtít pouze investici finanční, ale i časovou, je dobré se o matraci poradit, a hlavně ji vyzkoušet. Po pěti minutách často nepoznáte, jestli se vám bude dobře spát celou noc. Budu vám přát šťastnou ruku, ať jsou vaše rána krásná, ať už v posteli strávíte 6 hodin, nebo mnohem víc. Myslete na sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat