úterý 1. března 2022

Kluboviny 03/2022



Milí čitatelia, človek sa ani nenazdal a február sa viac alebo menej elegantne preklenul do marca.
Posledné dni by sa dalo polemizovať, že to bude ten druhý prípad. Vo svete (nielen teraz) sa dejú kruté veci. A takmer ako vždy, nie na podnet obyčajného človeka. Možno nemáme dostatočne výrazný hlas ako jednotlivci, no šírením nadeje môžeme azda aj my obyčajní ľudia prispieť do mlyna.
 
Čo na to poviete? Vidíte zmysel v nádeji a v snahe byť lepším človekom ako sme boli včera?
S takouto odpoveďou sa netreba ponáhľať. 
Ja medzitým prenechám slovo našej hlavnej správkyni, ktorá sa k nám prihovára v smutnej udalosti.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Správcovský oznam (JitkaS.)

Během února nás navždy opustila naše členka Růženka. Psala krásný blog o panenkách a cestování, často obě témata spojovala. Odešla náhle a nečekaně ve věku 64 let. Bude nám chybět. Kdo si bude chtít zavzpomínat, může dál její blog navštěvovat, i když už na něm nové příspěvky nepřibydou.


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Čo sa za tento mesiac udialo

Klubový február započal mrazivými Fotoúlovkami.
Náladu sme si zvýšili sloními vtípkami.
Hneď po nich sa nám v optimisticky ladenej upútavke predstavila Kriza a načrtla nám svoje záľuby, ako napríklad záhradnícke aktivity na balkóne mestského bytu.
Aj tento mesiac, ako to už u nás býva zvykom, sme napokon ukončili témou mesiaca. Vaša účasť bola aj tento mesiac úžasná. 

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Z dielne našich členov 

Aj dnes tu máme výber od Anawi:

Eliss se rozpsala o Samotě a klidu, Kája o míčových hrách, o Valentýnu si můžete přečíst u Marka Reeda  i u Janky , do zoo nás vzala Helga . Chutě na sladké nám udělala Vilemína , Jitka inspirovala k přečtení knihy Sever a jih 1+2 , Nikky se pochlubila novou panenkou , Hanka vzpomenula Sonju Henie .

A to by bolo na dnes všetko, priatelia. Samozrejme do výberu zaujímavých členských článkov môže prispieť ktokoľvek z vás. S tým, ako aj rôznymi otázkami či podnetmi k chodu klubu. 

Vidíme sa opäť o mesiac. Dovtedy prajem všetko dobré. Tvorbe zdar!

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

3 komentáře:

  1. To jsem smutná, k Růžence jsem ráda chodila, i když jsme se znaly krátce, nečekala jsem to.
    Navrhuji na její počest zavést v seznamu blogů kategorii "Šípkové Růženky" pro blogy spící, na kterých už to nepřibývá, několik jich tu máme. Klidně seznam projdu a najdu je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se znaly déle skrze panenky. Měla jsem ji i v přátelích na FB, proto se ke mě ta smutná zpráva dostala.
      Také jsem uvažovala, že bychom mohli vytvořit kategorii, která by tu zůstala jako "památníček", ale nezobrazovala by se ve výpisech. Díky za tip na název, je krásně poetický.

      Vymazat
  2. Zpráva mne šokovala. Je mi stále smutno z tak náhlého odchodu. Poslední příspěvek byl při tom tak milý s panenkou na procházce. Mapa?d s rubrikou je prima.

    OdpovědětVymazat