úterý 1. února 2022

Kluboviny 02/2022



Zdravím vás, milí čitatelia.

Je večer 1. februára, čo znamená, že nastal čas na zhrnutie klubového diania. Musím uznať, že v klube máme za sebou celkom úspešný rozbeh do roku 2022. Samozrejme bez vás by to nebolo možné. (A tým mám na mysli každého zo 74 členov tohto klubu.) 
Ako sa ale počas uplynulého mesiaca darilo vám?  :-)

Tento mesiac, okrem svojej dĺžky, je zaujímavý aj posledné roky spopularizovaným sviatkom zaľúbencov. Má však zaujímavú históriu. Jednou z populárnejších verzií je, že tento sviatok vznikol na počesť svätého Valentína z Terni (Taliansko).
Povráva sa, že panovník Claudius II., ktorý mal záľubu vo vojnových výpravách, veril, že ženatý vojak kvôli starostlivosti a ochrane rodiny, stráca svoju bojaschopnosť a jeho oddanosť sa zvýši voči rodine na úkor záujmom vladára. Z toho dôvodu zakázal svojim vojakom uzatvárať manželstvá.
Avšak kňaz Valentín aj napriek zákazu, aj naďalej v tajnosti sobášil zaľúbené páry. Čo napokon viedlo k jeho poprave.

V kresťanstve sa Valentín (na počesť kňaza) začal sláviť 14. 2. 496. Cirkev pravdepodobne chcela poskytnúť náhradu za často neviazané oslavy luperkálii. O skutočných dôvodoch sa však môžeme iba domnievať.

Čo si myslíte vy o sviatku sv. Valentína? 

Mám nápad. Čo keby sme si spravili menšiu valentínsku aktivitu? Zadanie je ľubovoľný článok na tému Valentín
V prípade, že odkaz na váš článok zazdieľate aj v komentári k tomuto článku, tak sa o ňom dozvieme aj my ostatní a váš článok budem vedieť zahrnúť do budúceho vydania Klubovín.

Znie to ako plán. Nie? Teším sa na vaše výtvory, či už o tomto sviatku alebo čomkoľvek inom. A aj dovtedy, opatrujte sa. 
Tvorbe zdar!

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Čo sa v klube udialo?


Aj začiatkom tohto mesiaca sme sa spolu s vami mohli pokochať v našej januárovej fotoúlovkovej galérii. Tejto online výstavičke dominovali zasnežené a sviatočné fotografie. Veď ako aj nie, keď sú to fotografie z decembra 2021.

Svoju kreativitu ste zapojili aj vymýšľaním vtipných komentárov k archívnym fotkám z rubriky Vtípky.

A na záver nám Anawi zhrnula aktivitu členov v rubrike Téma mesiaca, ako aj vyhecovala k tvorbe článkov ďalších ľudí ako Janku, Jitku či Macha. Vďaka nim je aj tento výber tak pestrý.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Nová posila


Tento mesiac naše rady rozšírila Kriza, ktorú týmto srdenčne vítam v našich radoch.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Z dielne našich členov (Tipy od Anawi)


Během ledna mě opět zaujalo několik článků. Například fotky jinovatky na stránkách Marijakes, ekoúvahu o brčkách u Eliss, Kája se podělila se seznamem úkolů na rok 2022, Mark Reed  zauvažoval o tom, zda kolegové mohou být kamarádi, Martinka  se pochlubila svými výstavami na poličkách, Nikky  představila jednu ze svých vysněných panenek a rozepsala se o předsevzetích.

Len dodávam, že svoje tipy na zaujímavý obsah môžete posielať aj vy. 

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

A to je všetko na tento mesiac. Ďakujem vám za vašu priazeň a za obrázok na obálke vďačím Dương Trần Quốc na unsplash.com.

V prípade akýchkoľvek nápadov, postrehov, vecí o ktorých by ste radí čítali, alebo záujme pridať sa do radov správcovských, nám pokojne napíšte na klub.blogeru@gmail.com.
 

4 komentáře:

  1. Jsem rád, že se Kriza objevila.
    Nostalgicky jsem vzpomněl na blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem taky ráda, že jsem se objevila...a všechny vás tu našla! Rozjedem to zase?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasná vec. :-) Mimochodom odpísala som v Ptetje se. (V prípade otázok alebo ak je ešte záujem.)

      Vymazat