sobota 1. ledna 2022

Kluboviny 01/2022



Milí členovia a čitatelia,

nastal nový rok. Po zhodnotení uplynulého roka, je to začiatok nového obdobia. Nie nadarmo mnoho ľudí láka predstava predsavzatí a snaha obrátiť svoj život k lepšiemu. 
Ideálne je, pokiaľ táto snaha vydrží aj po zvyšok roka. Niekoho ten pocit azda desí, niekoho možno napĺňa nadneseným pocitom, že tento rok môže byť ešte lepší ako ten predošlý. Prajem vám, milí čitatelia, aby ste aj vy mohli prihliadať na toto obdobie s optimizmom.

Pred rokom som si kládla rečnícku otázku, či sa tu zídeme aj o rok neskôr. V rovnakom alebo v ešte väčšom počte. S potešením musím skonštatovať, že sa nám to takmer podarilo. Niekoľko nových členov rozšírilo naše rady a tým spestrilo klubovú tvorbu. Žiaľ boli aj blogy, ktoré zmizli zo zoznamu členských blogov po ich zrušení. Čím len chcem zdôrazniť, že v prípade ich znovu založenia sú v klube naďalej vítaní. :-)

Čo sa nášho blogu týka. Ten je ďaleko od stagnovania, vďaka novinkám chystaným nielen v prvom mesiaci. Bez vás, milí členovia, by ale klub nebol tým, čím je dnes. Bez vašej pomoci, ktorú si nesmierne vážime. Ďakujeme vám za vašu priazeň v roku 2021.



Šťastný Nový rok vám želá,
.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Čo sa za posledný mesiac udialo

Posledný mesiac minulého roku bol celkom akčný. Okrem dobre známych a zasnežených Fotoúlovkov nám Anawi oznámila, že sa chystá nová zábavná rubrika, ktorej obsah budete tvoriť v prvom rade vy, milí členovia. Pýtate sa ako? 
Nuž môžete si vybrať, či nám chcete zaslať vtipné fotografie na okomentovanie, alebo budete komentovať už zaslané fotografie. Prípadne oboje. No oveľa lepšie vám to vysvetlí Anawi.

Krátko na to sa k nám aj naša hlavná správkyňa JitkaS. prihovorila vo vianočnom prianí, ktoré sprevádzala kúzelná ilustrácia od MarijaKes.

Než rok 2021 uzavrela Anawi s ohlásením držiteľa ceny Témy mesiaca za rok 2021, ako aj novou dvojicou inšpiratívnych tém pre nasledujúci mesiac.

Takže ako vidíte, k starým rubrikám pribudla aj jedna nová. 

Samozrejme sa nebránime ani podnetom od vás, čo sa týka chodu klubu alebo prípadnej spolupráci na pozícii správcu. 

Nové články sa už pripravujú aj v návodoch "Jak na to", v ktorých sa aj naďalej tešíme na vaše tipy a triky. Ako aj podnety na veci, ktoré vám v prípade blogu robia ťažkosti.

Samozrejme máme pre vás aj iné možnosti, ako sa klubovo vybúriť. :-) Pre hravé duše je tu napríklad rubrika Hrátky.
Alebo ak sa s nami chcete podeliť o nejakú myšlienku, či predstaviť nám seba a svoju tvorbu. Pre vás sú určené rubriky Když nebloguji a Ptejte se
Prvá zo zmienených rubrík slúži ako priestor na to, aby ste sa nám predstavili a budovali akýsi svoj blogerský profil aj v tomto klube. Kým v rubrika Ptejte se, sa konajú besedy resp. rozhovory o členoch, ich záľubách, blogerskej činnosti a podobne.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Nové posily

Naše rady rozšírila autorka detských knižiek Martina U. Lepšie sa s ňou môžete zoznámiť na nasledujúcom odkaze. 
Ďalšou novou členkou je Auryn so svojim spisovateľským denníčkom. Týmto chcem obe členky srdečne privítať v našom klubovom spoločenstve.

No okrem Martiny a Auryn sa aj Anawi podelila s nami o svoj nový blog o jedle. Mňam! Len tak sa mi zbiehajú slinky.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Z dielne našich členov

Naši členovia sa činili aj tento mesiac. Či už v klubových rubrikách alebo aj na svojich blogoch, čo je skvelé. 
K tomu ani Anawi tento mesiac nezaháľala a poslala nám tip na svoj blogový mesačník s tematickými fotografiami, ako aj na články iných členov. Týmto prenechávam slovo Anawi. 


Prosinec se na mnoha blozích nesl v duchu adventu a Vánoc. Ať už s fotkami betlému jako na blogu MarijaKes, receptem na zimní horkou čokoládu na Žijeme homemade , článkem o vánočním jídle u Vilemíny , adventním kalendářem s recepty na Blogu pro mlsné jazýčky, Hanka publikovala několik článků s vánoční tématikou, například o zvycích v Beskydech. Glosu o online pohlednicích, pro které jsou Vánoce ideální čas, si můžete přečíst na Xglosy

Mimo vánoční články mě zaujal Kájino shrnutí listopadové výzvy, Markův článek o tom, že Ajťák není ajťák, podnět k diskuzi o spánku na stránkách Eliss. Na stránkách Chudobky stále pokračuje Hudební abeceda, Nikky nabídla několik článku s panenkami, které u ní byly na návštěvě a na svém druhém blogu založila rubriku o vztahu češtiny a slovenštiny.
Týmto sa chcem poďakovať Anawi a pripomínam, že ktokoľvek môže poslať svoje tipy na zaujímavé články (Či už vlastné alebo iného člena.) na mail klub.blogeru@gmail.com. Už teraz sa teším na vaše výbery. 
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁


To by na teraz bolo všetko. Za obálku tentokrát vďačím Georgiai de Lotz. Ešte raz vám prajem všetko dobré do nového roku. Čoskoro sa vidíme. 














2 komentáře:

  1. komentovat můžete také fotky z mého barbie blogu v rubrice Vymyslete komentář https://anawibarbie.blogspot.com/search/label/Vymyslete%20koment%C3%A1%C5%99

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli máte rádi Krkonoše, tak nahlédněte na moje fotky s tématem Krkonoše https://anawifoto.blogspot.com/search/label/Krkono%C5%A1e?m=1

    OdpovědětVymazat