čtvrtek 20. května 2021

Anawi: "Doufám, že vše špatné je k něčemu dobré."

Vítam každého pri dnešnej besiedke. V nej sa nám tentokrát predstaví Iva z osobného, ako aj zberateľského blogu.

Ahoj Iva. Alebo Anawi. Ako lepšie. Ďakujem, že si prijala pozvanie na klubový pokec. Ako sa ti darí?


Ahoj, děkuji za pozvání. Mám se dobře, jsme zdraví. 😊 


To sa dobre číta. Súčasťou tvojej prezývky je aj barbie. Tipujem ako narážka na zberateľský koníček. Stihla ťa už táto voľnočasová aktivita dlhodobo spojiť aj s inými vášnivými zberateľmi?

Jako jakéhosi avatara jsem si zvolila playline barbie, kterou jsem si koupila v dospělosti jako první (možná mi je i trošku podobná). Blog jsem si před lety založila kvůli barbie, tak aby bylo jasné, že se jedná o barbie, nazvala jsem jej Anawi barbie. Články o barbie výrazně převládaly, pouze někdy se objevilo i něco s jiným tématem. Během posledního roku jsem přidávala články ze světa mimo barbie víc, až jsem se rozhodla založit druhý blog, kde výraz barbie v názvu nepoužívám. 

S ostatními sběratelkami jsem ve spojení pouze přes blogy a komentáře. Ráda se tímto způsobem seznamuji s jejich sbírkami. V bližším kontaktu jsem pouze s Nikky, ale to spíš díky tomu, že jsme se ocitly v podobné životní fázi 😊


Ako vidím, aj v tomto prípade sa blogosféra ukázala dôležitá pre udržiavanie komunity. Prezradíš nám ako sa z niekoho stane zberateľ?


Je to zřejmě plnění dětského snu. Jako holčičky jsme chtěly mít barbie tmavovlasou „pravou od Mattela“. Asi byly příliš drahé nebo se málo prodávaly. Až po x letech, když jsem v dospělosti znovu objevila svět barbie a že existují sběratelské, jsem si koupila za svoje vydělané peníze panenku (první tmavovlásku). Další jsem dostala a i když jsem z počátku váhala, jestli a jaké si mám kupovat, nakonec jsem si pořídila další a další.



Plniť si sny je dôležité. Aspoň podľa možností. Ak sa smiem spýtať, kam najďalej ťa zaviedla cesta za takou barbie? Prípadne kam rada cestuješ?


Od loňska nakupuji barbie převážně on-line, nejvíce na eshopech a u oblíbených prodejkyní. Ale obvykle jsem se podívala vždy i do hračkářství, když jsem zavítala do nějakého obchodního centra nebo nového města. 

V posledních letech cestujeme po Česku, oblíbili jsme si zejména Krkonoše a místa, kde je víc přírody než lidí. 


(Foto: "pardubičtí pávi")

Teraz trochu rozvlním hladinu blogerských vôd. Chystáš vo svojej rubrike nejakú novinku, na ktorú sa môžeme tešiť?


Na blogu mi zbývá představit spoustu nových panenek, protože v nedávné době se mi jich nakupilo trošku víc. Jejich představování bude chvilku trvat. Občas mě napadne i nějaké další vylepšování blogu, třeba roztřízení panenek podle tváří. 

V rubrice Téma měsíce je každý měsíc nové téma, novinkou je tedy každé vydání.



Pri tom trochu pobudnem. Kde vlastne čerpáš inšpiráciu na nové nápady? Napríklad pre blog, svoju rubriku v klube, alebo len tak všeobecne?


Nápady jsou všude kolem. Třeba si říkám, že by bylo škoda nevyfotit s tímto rozkvetlým keřem nějakou panenku. 

Téma měsíce sbírám průběžně. Vždy uvažuji tak, o čem bych si ráda chtěla přečíst.


(Foto: Vlašim)


A o čom si rada čítaš ty, keď už sme pri tom?


Na blozích si mimo jiného ráda přečtu vtipně podané příběhy ze života. Z knih si nejčastěji vybírám životopisné romány.



Je niečo zvláštne alebo vtipné čo sa v tvojom živote prihodilo? Prípadne je niečo iné, na čo obzvlášť rada spomínaš?


Život přináší různé nečekané zvraty, dobré i zlé. Doufám, že vše špatné je k něčemu dobré.


Ráda vzpomínám na svůj pobyt v Andalusii během školy a cestování po okolí. Myslím, že je dobré, když člověk opustí na chvilku republiku a od spousty věcí si tak udrží odstup. Minimálně zjistí, po čem se mu stýská. 


Na tom niečo bude. Čo sa uvedomovania hodnôt týka. Je ešte niečo, čo by si odkázala našim čitateľom?  


Blogy jsou hlavně pro radost, pro radost autora i případných čtenářů. A je hezké, když si jejich prostřednictvím můžu rozšiřovat svoje obzory. Takže na svoje blogy dávám to, co ráda najdu i u jiných. Panenky, které mám, ale u jiných vypadají jinak, panenky, které nemám a nikdy mít nebudu, fotografie z míst, kde jsem byla i nebyla, zábavu v různé podobě, názory podobné mým i odlišné, nové informace. Všechno v neagresivním a přátelském duchu. Doufám, že ostatní to mají podobně. 



Je dobré nezabúdať na radosť z blogovania. Krajšie by som to nezhrnula ani ja.


Čo si o tom myslíte vy? Milí čitatelia.


Čo si predstavujete pod pojmom radosť z tvorby?


6 komentářů:

  1. Mnohdy mi připadá, že si píšu blog jen pro sebe, ale to nevadí, když to dělám rád ...

    OdpovědětVymazat
  2. Moje blogotvorba v sobě zahrnuje spojení mých koníčků - fotografování, poesie a sběratelství, takže tvořím-li, kochám se. A taky při tom získávám zajímavé informace. Toť fáze I. Radost (i poučení) mi pak přináší interakce s P.T. obcí čtenářskou via komentáře. Toť fáze II.

    OdpovědětVymazat
  3. Sympatická žena. Je moc hezké, že hlavně bloguje pro sebe a dělá jí to radost.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny rozhovor, ďakujem zaň Iwka :-)

    OdpovědětVymazat