pondělí 5. dubna 2021

Březnové fotoúlovky

Zdravím vás a přeji krásný den. Doufám, že si ještě užíváte ten sváteční prodloužený víkend. A abyste ho měli zajímavější, přináším další várku vašich fotoúlovků.

Anawi poslala kapku vody a na další fotografii se s námi podělila o papírový model zámku Troja - papírové modelářství je koníčkem někoho z jejích příbuzných. Další podobné obrázky naleznete u ní na blogu.



Ani tentokrát nemohla chybět fotografie od Tlustjocha: z cyklu Výlohy a vitrýny (Praha, Karlín, výřez, odraz ve skle, převod do ČB)


Fotky od Trimaliny jsou ve velmi podobném duchu...




A nakonec trošku jara od VendyW



Také už se těšíte na to skutečné, opravdové jaro? Já moc. A doufám, že konečně i já budu mít příležitost se tu nějakým svým úlovkem pochlubit. Zima není mé oblíbené období a přiznám se, že z domu vycházím jen v nejnutnějších případech - tedy do práce a zpět. A to se moc příležitostí k focení nenaskytne. - zvlášť, když je tou dobou tma jak v pytli. Tímto chci tedy poděkovat všem, kteří fotili a přispívali do rubriky i v zimně.

Těším se zase za měsíc.
klub.blogeru@gmail.com

13 komentářů:

  1. Zimu, když je hezká, fotím ráda, I když rozkvetlé jaro nebo léto raději. Díky téhle rubrice jsem se začala víc dívat na detaily kolem sebe a všude se dá najít něco zajímavého, i třeba v obýváku:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Překvapilo mě, že se lepením modelů ještě někdo zabývá. Svého času se tím zabával můj syn, měl toho slepeného spousty včetně Staroměstské radnice, Kokořína, pak krásných tří domů různých stylů a to nepočítám spousty menších modelů všeho druhu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že se stále vyrábějí nové a nové hrady,zámky i další, tak těchto modelářů není málo.

      Vymazat
  3. Jakékoliv roční období je krásné, když je modrá obloha.

    OdpovědětVymazat
  4. Papírový model hradu nebo zámku bych si docela ráda slepila :-) Do "Fotoúlovků" se může zaslat libovolná fotografie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cokoliv, co tě oslovilo, zaujalo, o co se chceš s ostatními podělit...
      Jen musí být aktuální, tedy pořízená během uplynulého měsíce.

      Vymazat
    2. Neberte to jako reklamu, já kupuju vystřihovánky v poslední době tady v tom eshopu https://www.betexa.cz/ , mají tam různé věci a obtížnosti, dřív jsem něco koupila i v knihkupectví, asi Luxoru, ale tam toho moc neměli.

      Vymazat
  5. Nádherné fotky :-) Papierové modelára som kedysi poznala :-) Obdivujem to.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdysi jsem s dětmi lepila modely památek a vím, že to chce přesnost, trpělivost a zabere to hodně času. Měli jsme model Staroměstské radnice, zámek Blatná, Letohrádek královny Anny i Karlštejn. Takže za mě dávám "hlas" modelu, protože za tím je práce a práce ... a toho času. ☺

    OdpovědětVymazat
  7. VendyW by mohla fotit na pohlednice ♥_♥

    OdpovědětVymazat
  8. Jů, ten papírový zámek je moc hekzý. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Papírový model zámku je super. Je to titěrná práce. Jednou jsem byla na výstavě, kterou pořádal tvůrce těchto modelů, ale nemyslím, toho, co modely lepí, ale toho, kdo je připravuje, tedy musí nafotiti, prověřit proporce, prostě prozkoumat spoustu materiálu o památce. Byla to opravdu nádhera. Možná článek ještě sestavím.

    OdpovědětVymazat