pátek 9. října 2020

Ankety na Blogspotu

Většina platforem umožňuje svým uživatelům vytvořit a vložit na blog anketu. I Blogger tuto funkci kdysi měl. Já ji příliš nevyužívala, a tak jsem teprve nedávno zjistila, že dnes už ankety v nabídce nemá. A protože bych do budoucna chtěla občas klubové dění oživit anketou, tak jsem hledala a zkoumala různé možnosti, jak tento prvek na blog znovu dostat. Ráda se s vámi o to podělím.

Ilustrační obrázek
Mnozí možná tušíte, že existují tzv. externí služby, prográmky, aplikace..., které lze vkládat na weby. Většina z nich je pochopitelně placená, ale najdou se i bezplatné. Typickým příkladem takové vložené externí aplikace je počítadlo návštěv TOPlist - určitě znáte. A právě jako externí aplikaci lze na blog vložit i anketu. Na stránce, která tuto službu poskytuje si anketu vytvoříte (někde je potřeba se nejprve registrovat), následně si vygenerujete HTML kód, a ten potom vložíte na blog. Na Blogspotu se k tomu výborně hodí gadget "HTML/JavaScript". 

Pokud ji chcete vložit do článku, tak si nejprve musíte přepnout zobrazení do HTML a tam kód vložit - ideálně na konec, abyste si nerozhodili dosavadní text. Potom se přepnete zpět na "režim vytváření" a můžete dál pokračovat v psaní.

A nyní vám ukážu pár stránek, kde si anketu pro blog můžete vytvořit:
  • Vše v jednom 
  • Webankety
  • NE-e-net - tuto službu jsem použila já pro vyzkoušení (na obrázku) a jsem s ní spokojená. Jen počet barviček je omezený, takže jsem v případě tak dlouhé ankety musela některé použít dvakrát.
  • MaXsite - tuto jsem také zkoušela, vypadá velmi pěkně, ale po vložení do menu se zobrazovaly pouze první dvě odpovědi, ty ostatní byly "schované".  Nepřišla jsem na to, jak to opravit.
  • Survio
  • polls.wz.cz
Tyto všechny by měly být zdarma. Pak jsem našla ještě nějaké placené. Určitě existují i další stránky, kde si můžete vytvořit anketu a vygenerovat kód. Spousta jich je v angličtině, ale protože jí až tak dobře neumím, tak se mě tím nechtělo prokousávat. Pokud nějaké další naleznete, určitě se s námi podělte. Stejně tak o zkušenosti s vkládáním anket...

6 komentářů:

  1. Tak to se hodí vědět. Taky jsem nezaregistrovala, že ji odstranili, už jsem ji hodně dlouho nepoužila, ale sem tam by mohla být zajímavá.

    OdpovědětVymazat
  2. Akorát, že v té tvé anketě nějak "Praha" nefunguje. Klinul jsem na ni a je tam stále nula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude tím, že je to jen ilustrační obrázek.
      Už jsem to tam raději doplnila.

      Vymazat
    2. Já tenkrát ale klikal na ten reálný.

      Vymazat
    3. Matně si vzpomínám, že jsem tam (blbec) nastavila nějaké datum do kdy je možné hlasovat. Tak možná to už bylo po, protože všechny ostatní kraje fungovaly.

      Vymazat