pondělí 5. února 2024

Kniha, jejíž děj se odehrává na horách

Zdravím vás a představuji novou rubriku KnihoLOVEní. Proč zrovna takový název? Rubrika je věnována knihám, zapojí se spíše ti, kteří knihy milují, a můžete zde "ulovit" tipy a doporučení, co zajímavého si přečíst. Částečně jsem se inspirovala Knižní abecedou u Chudobky částečně knižní výzvou Databáze knih. Ano, použila a zřejmě i použiju nějaká jejich témata.

Jak to bude probíhat? Každý měsíc vyhlásím nějaké zadání a vy můžete v komentářích psát knihy, které jste k tomuto četli a líbily se vám natolik, že je doporučujete i ostatním. A nemusíte se omezovat jen na jednu knihu, klidně jich můžete doporučit více. Vždy však připište pár slov o knize, co se vám na ní líbilo, jak souvisí s tématem apod. Pokud máte na svém blogu recenzi, můžete přidat i odkaz (přece jsme zaměřeni na propagaci vašich blogů). Není ani důležité, jestli jste ji četli nedávno, nebo před lety. Knihy se také mohou v průběhu roku opakovat, pokud se náhodou budou hodit i k dalšímu tématu. Do projektu se může zapojit kdokoliv bez ohledu na členství. A já osobně uvítám, pokud se u některé knihy rozvine i krátká diskuze.

Současně bude probíhat soutěž o titul Knihomol roku. Její podmínky jsou celkem jednoduché. Do soutěže budou zařazeny všechny knihy doporučené členy našeho klubu do konce měsíce v němž bylo téma vyhlášeno. Doporučení nečlenů do soutěže zařazeny nebudou - berte to jako motivaci k podání přihlášky 😉. Vítězem se stane ten, kdo jich na svém kontě bude mít nejvíce, pochopitelně.

Pokud je cokoliv nejasné, klidně se ptejte v komentářích, ráda odpovím a vysvětlím, případně upravím článek. A nyní už pojďme na zadání pro měsíc únor:

Kniha, jejíž děj se odehrává na horách

Myslím, že na rozjezd jsem vybrala hodně široké téma. Inspirovala jsem se sice aktuálním obdobím, ale děj se může odehrávat kdykoliv během roku, nemusí nutně sněžit. Ani se nemusí na horách odehrávat od začátku do konce, úplně postačí část.








8 komentářů:

  1. Heidi
    https://anawiblog.blogspot.com/2023/07/heidi.html
    Krásná knížka s krásnými obrázky (aspoň toto konkrétní vydání), určitě se k ní zase časem vrátím.

    OdpovědětVymazat
  2. Krkonošská tundra
    https://anawiblog.blogspot.com/2023/07/krkonosska-tundra.html
    Miluju Krkonoše a tahle kniha je plná nádherných fotek.
    Jestli nevadí, že se nejedná o beletrii s dějem, doporučuji...

    OdpovědětVymazat
  3. Apalače 19. soletí a záhada zahrávající si s antiimigračními náladami:
    https://tayloroviny.blogspot.com/2024/01/joy-jordan-lake-pozlaceny-mesic.html

    A pak Karika a děsy v Tatrách:
    https://tayloroviny.blogspot.com/2021/12/jozef-karika-propast.html

    https://tayloroviny.blogspot.com/2020/12/jozef-karika-strach.html

    https://tayloroviny.blogspot.com/2020/01/jozef-karika-trhlina.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vlastně ještě jedna česká fantasy kde se lidé většinu děje schovávají v horách: https://tayloroviny.blogspot.com/2021/11/ivana-kuglerova-stezky-krve.html

      Vymazat
  4. Jedna ode mě (mimo soutěž):
    Pohádka o Raškovi - životopis Jiřího Rašky podaný pohádkovou formou. Krásně se to četlo.
    https://sbirkaknih.blogspot.com/2022/03/pohadka-o-raskovi.html

    OdpovědětVymazat
  5. Odkaz tady nedávám, ale milovníkům přírody doporučuji knihy pozapomenutého autora Karla Klostermanna, který psal o Šumavě: Ze světa lesních samot, V ráji šumavském, V srdci šumavských hvozdů, Mlhy na Blatech....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Odkaz není nutný. V tomto případě jde o to, abychom si vzájemně doporučili zajímavé knihy, které splňují nějaké zadání. Jestli někdo má nebo nemá na blogu recenzi, na kterou by odkázal, nemá žádný vliv na účast v projektu ani v konečném vyhodnocení soutěže. Tam je jediné omezení - do soutěže jsou zařazeni pouze členi klubu.

      Vymazat