pátek 12. května 2023

Rozcvička rozlámaného blogera X

 Máme tu jubilejní, desátou rozcvičku a venku se nám dělá pěkně. Je třeba připravit se do plavek. Třeba takhle?

Na pohled je to pěkná motivace, ale na blogera nemůžeš tak hrr. Ve videu vidíme cvičení založené na principu přirozeného pohybu a plynulých přechodů z jednoho cviku do druhého.

Tak jsem zapátrala v paměti ozdravných cviků pro ergonomický pohyb a krátká serie byla rázem na světě. Ovšem v naší obtížnosti.

 Začneme obrázkem uprostřed - vysoký klek s rukama předpaženýma. Odsud se můžeme posunout vpravo: jednu nohu, např. levou, dáme před sebe a levou rukou se opřeme shora o stehno a postupně se postavíme. Vyšší obtížnost: jakmile se postavíme, pokračujeme dále v pohybu a zdvihneme před sebe pokrčenou pravou nohu, pohyb zakončíme přitlačením pravé ruky zvnějšku na pravé koleno. Opačným postupem se vrátíme do výchozí pozice. Nezapomeňte na druhou končetinu.

Nebo si z vysokého kleku si můžeme sednout (obrázky vlevo) a to šikmo, vedle svých pat. S rukama předpaženýma se zase vrátíme do vysokého kleku (ne trhem, plynule) a posadíme se na druhou stranu. Vyšší obtížnost: Mezi dvěma šikmými sedy můžeme přejít také natažením nohou mírně před sebe, a případně je u toho můžeme zdvihnout i nad podložku.

Uvedené cviky můžeme natrénovat jednotlivě a postupem času je spojit do serie, kdy dle libosti procházíme obrázkem na jednu a druhou stranu. Myslím, že tady si člověk procvičí celé tělo. Pokud podobné cviky znáte a myslíte si, že je zvládnete zacvičit při správném držení těla a nic si nenamůžete, hurá do toho.


1 komentář:

  1. Rozcvička? Pro blogery? Nevycházím z (příjemného) údivu :-) To zkusím s dětma.

    OdpovědětVymazat