pátek 1. října 2021

Kluboviny 10/2021 (Inšpirácia)


Ahojte,

ako sa máte tento jesenný deň? Ste typ, ktorý v tomto období ožíva? Alebo sa musí motivovať aj na začatie bežného dňa? 

Priznám sa, že ja som taký mix z obidvoch táborov. Z jednej strany cítim nával inšpirácie, zo strany druhej potrebujem za vagón motivácie. (Ktorý ako to už býva zvykom, má meškanie.)
 
Tak sa ocitám vo fáze, keď prokrastinujem nad úvahami čo je inšpirácia a čo motivácia. A prečo nie sú jedno a to isté, ako sa to často zamieňa. 

Iste, na nič svetaborné som neprišla zistením, že ide o dve od seba nezávislé veci.
Podľa mňa ak si pustím pieseň, pri ktorej sa mi pred očami roztancuje obraz, a ten sa pokúsim zhmotniť v poviedke, je to inšpirácia.

Naopak, ak si počas prokrastinácie musím pripomínať, prečo vlastne tvorím. Nech už je to kvôli grafomanským tendenciám alebo vnútornému volaniu. No to, že píšem braky aby som sa zlepšila a prestala tie braky písať, tomu hovorím motivácia.

Iný jednoduchší príklad na motiváciu mohli zažiť čitatelia usilujúci o cvičenie. A v momentoch temna, keď sa im nechce vyliezť ani z postele si pre seba pripomenú, prečo to vlastne robia. Či chcú nadobudnúť silu, kondíciu alebo si zlepšiť životný štýl. To je motivácia. 

Kým inšpirácia je vecou čisto duševnou.

Čo inšpiruje vás?

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁


Čo sa za tento mesiac udialo?


Naši členovia sa minulý mesiac inšpirovali rôznymi scenériami vo Fotoúlovkoch.

Klub blogerů má však riešenie aj pre tie blogerské duše, ktoré holdujú písanému umeniu, a to v rubrike Téma měsíce. Tentokrát možno tvoriť na témy ako Pohádky a Rodina.


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁


Z dielne našich členov


Máme príspevok od Anawi na jej cestovateľskú rubriku, ktorá vás nakoniec možno inšpiruje na rôzne výlety. 

V prípade, že niečo inšpiruje vás, neváhajte sa so mnou o tom podeliť v komentári k tomuto článku. Vďaka tomu váš príspevok budem môcť uverejniť v nasledujúcom vydaní.

Tvorbe zdar!

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁


Zdroje:








4 komentáře:

  1. Možná i pro inspiraci můžu nabídnout rubriku Jak se líbí https://anawiblog.blogspot.com/search/label/Jak%20se%20l%C3%ADb%C3%AD?m=1 , kde jsou moje dojmy z knih, filmů a televizních pořadů, případně i oblíbené písničky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou jsem viděl v jednom amerikánském časopise titulek:
    My motive is profit. My style is aggressive.
    A ono to platí furt.

    OdpovědětVymazat