pátek 15. října 2021

Hrátky: S čísly

Hrajete si rádi se slůvky? Od toho tu máme tuto občasnou rubriku, v níž vám cca 2x do roka nabízím inspiraci různým k hrátkám. Další zadání je jednoduché:

S čísly

Věřím, že pro vás nebude žádný problém vytvořit souvislý text (příběh) do nějž zapracujete tolik číslic, kolik jen bude možné. Čím víc, tím líp. Inspirací vám může být třebas Erbenova báseň Zlatý kolovrat, do níž autor ukryl opravdu hodně čísel a ještě k tomu ve verších. Pokud chcete taky veršovat, nemám nic proti, ale určitě to není podmínkou. Číslice mohou být použity různými způsoby, které lze navíc vzájemně kombinovat. Např:
  • Byla jedna babka, měla čtyři jabka...
  • třich opět stopoval medvěda.
  • Jde se tam pod větvemi...
Tak kdo si na to troufne?

Výzva je opět časově neomezená. Až vás něco napadne, tak to napište a odkaz vložte do komentáře pod tento článek. Pokud jste náhodou už dříve publikovali něco, co odpovídá zadání, také vložte odkaz do komentáře. Stejně tak můžete stále tvořit i na minulé výzvy. Všechna dosavadní zadání máte v pravém menu - po kliknutí se dostanete k podrobnějším informacím i k seznamům článků, které na základě každé výzvy vznikly.

A samozřejmě nesmí chybět ikonka, kterou si můžete svůj článek ozdobit (a taky tím trošku propagovat náš klub). 

Seznam článků:

5 komentářů:

  1. Tak to je hodně zajímavé. neví, jestli něco dokážu. Ale výzva to pro mne je. hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne hned vytanula na mysl ruská říkačka::
    Adin, dva, tri četýre pjať, vyšol zajčik paguljať.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna mám hravou náladu, tak to zkusím.
    Nejdřív mě napadlo jen "DVĚ STĚny", ale nakonec jsem tam narvala čísla od 0 po 10 :-)

    Chytám se vařit - OSMahNU LAhodné maso, tukem, ale potřísním dvě stěny. Poprosím chotě: "SeTŘI to." Nejde to dolů. Sakryš. SouSED Mi radí: "Je třeba obJEDNAt malíře." LeDVA to dořekne, žhavím telefon. Sehnat ihned řemeslníka nejDE, SETkávám se s problémem: PoČTY ŘIdičů jim zkrouhli. Chvíli si tiŠE STýskám. Poté OPĚT beru odhodlaně mobil. Snad buDE VĚTší snaha nalézt řešení.
    8-0-3-7-1-2-10-4-6-5-9

    OdpovědětVymazat