středa 6. října 2021

Fotoúlovky v září

Dnes, kdy dávám dohromady vaše zářiové fotoúlovky, to venku vypadá, že podzim se definitivně ujal vlády. Září však ještě bylo příjemné, místy teplé, na mnoha místech proběhly hody, na jižní Moravě vinobraní s tradičním burčákem... A jak je zachytili ve fotografiích naši členi?

Anawi navštívila dendrologickou zahradu v Praze (ani jsem netušila, že něco takového existuje) a nafotila tam pár květů.




Od TlusŤjocha tu máme souboj racka a kachny o skývu chleba. A také jedno "zapovězené" piano.




Porce roztomilosti od Janky..


A já mám pro vás tentokrát malý pozdrav z Hané - tradiční stáčení slivovice. A sérii fotografií právě z Jižní Moravy.






Taky občas narazíte na něco zajímavého? Tak neváhejte a podělte se i s námi. Tak zase za měsíc!

klub.blogeru@gmail.com

11 komentářů:

  1. Jen doplním, že dendrologicka zahrada se nachází v Průhonicích, kousek za Prahou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jen řečnická otázka... Na stáčení slivovice, teda té letošní je ještě dost brzo nebo ne? Měl jsem připraven článek o dobrých sousedských vztazích jako z pohádky k TT. A jinak jsem chtěl prozradit tajemství ohledně přípravy kvasu, aby měl náš místní páleničář duši v peří a nemusel čekat na to, že tu receptůru vyžení... A já abych měl klid od ženění. Přeju pěkný podzimní dny, ale vzhledem k tomu, že nemohu na mém blogu publikovat dám si podzimně zimní prázdniny. Měj te se krásně a vyžidte na pise cz, že tam opravdu nemohu komentova, je to tam celé zablokované jako můj vlastní blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ona je to vlastně meruňkovice. U nás se říká slivovice všemu ovocnému, tak jsem si to neuvědomila.
      Na pise.cz se obrať na admina. určitě to spolu vyřešíte, reaguje poměrně pružně. https://www.hups.cz/kontakt/

      Vymazat
    2. Nechám to až na dobu kdy budu mít počítač. Jedna perlička. Když z té internetové televize zadám zavináč tak se poskytovatel emailu tváří jako by tam žádný zavináč nebyl a zprávu neodešle. :-D Letos nastal bod zlomu v pěstování meruněk. Naposled jsem vysadil několik stromů pečlivě vybraných odrůd. Když se pěstování nepodaří a merunkovice nebude, končím s nimi. Jinak bych chtěl moc poděkovat aspon prostřednictvím klubu mým cca. 35 pravidelným a unikátním čtenářům, kteří mé články chodí číst. A ta návštěvnost se zvyšuje. :-) Není potřeba dělat internetové projekty jinak, když fungují a návštěvnost stoupá. A dle mého názoru proto, že jsem celou dobu mého letitého blogování pořád stejný-konzistentní. Velká škoda, že ten starý blog cz padl a bylo nutné začít znovu. Ale jak tak koukám, i váš klubový projekt funguje dobře a troufnu si říci, že první stránka je opravdu klenotem, tak jak by to mělo být a jak to za pradávných časů bylo i na cz blogu. Děkuji za odezvu.

      Vymazat
    3. Děkujeme za pochvalu klubového blogu. To vždycky potěší a někdy i povzbudí.

      Vymazat
    4. Není zač! Kdyby měl někdo cestu na pise cz, vyřidte adil, že budu dávat nové těsnější dveře na věžiču, aby ani prstík neprošel. :)

      Vymazat
  3. Mně se líbí to stáčení slivovice :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi slivovice. my jsme ji stáčeli do kanystrů, nechali přes plátýnko trochu "vydýchat" a teprve pak šla do sklenek nebo pořádně utáhnout závit. Fotka je super. A líbí se mi květiny a kočička s dýní. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na jakou adresu se posílají, prosím, fotoúlovky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klub má jednotnou adresu:
      klub.blogeru@gmail.com
      Je uvedená jak na konci článku, tak i v pravém menu (boxík s aktuálním děním).

      Vymazat