středa 1. září 2021

Kluboviny 9/2021




Vitajte milí čitatelia,

nastal koniec leta. A spolu s ním pre niektorých aj návrat do školy. Nech už si to predstavujeme z akéhokoľvek uhla pohľadu. 
Voľného času ubúda ako pekného počasia, čo so sebou prináša aj návrat povinností. To ma privádza na myšlienku jedného mocného nepriateľa väčšiny úloh. 

Hovorí sa tomu aj chorobné odkladanie povinností na neskôr. Alebo, ako to aj z názvu vyplýva, pro = na a crastinus = zajtra. Čiže odkladanie povinností "na zajtra". 

Na niekoho čaká spracovanie referátu, no ešte pred tým si prečíta správy, veď treba mať prehľad o dianí vo svete. 

Možno potrebuje vybaviť pracovné e-maily, no ešte pred tým, než sa pustí do zdĺhavého čítania a odpisovania, si pozrie či niekto nepísal súkromnú správu. Takže o polhodinu sa prichytí pri sledovaní absurdných postov na sociálnych sieťach.

Alebo môj osobný favorit. Pustiť si pred písaním hudbu, ktorá ma izoluje od hluku v bytovke a pomôže mi precítiť atmosféru textu. 
Vzápätí si všimnem video so zaujímavým nadpisom. Má len štyri minúty. Nič sa predsa nemôže stať. No nie? Iba sa uvrhnem do víru nerelevantných videí, haha. 

Aké máte skúsenosti vy, milí čitatelia? Máte overený recept ako sa ubrániť tomuto fenoménu?
Veríte v prokrastináciu ako takú, alebo je to len nóbl slovo pre lenivosť? 

Som zvedavá na vaše postrehy. No dovtedy aj, tvorbe zdar!


▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Čo sa za tento mesiac udialo?


Vyzerá to tak, že dovolenková sezóna zaúradovala aj v radoch klubového osadenstva a ani tu za posledný mesiac nebolo rušno. 
Pevne verím, že všetko prebehlo čo najbližšie k vašim očakávaniam. Pokojne sa s nami o tom môžete podeliť napríklad aj v podrubrike Klubovín, Z dielne našich členov. 

Vracajúc sa k udalostiam minulého mesiaca.

Aktuálnym Fotoúlovkom dominovali fotografie prírody. Ale aj iné zaujímavosti. Tento krát sa zapojil trojlístok Tlusťjocha, Kerrie a Anawi.

Samozrejme ste aj tento mesiac mohli tvoriť na Tému mesiaca. Do minulej dvojtémy sa k správkyni rubriky pridal ešte náš nový prírastok Macho. 
O príspevkoch ako aj nových témach na tento mesiac sa môžete ako to už býva zvykom dozvedieť v novom článku. Presnejšie na témy Knihy a Príroda. Z vlastnej skúsenosti viem, že niet nad čítanie knihy v prírode. 

Čo vy na to? 

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Z dielne našich členov

Napadlo vám niekedy, ako to asi tak vyzerá cestovať pražskou MHD? Jeho radosti a strasti a aké kuriozity možno postretnúť počas takej každodennej cesty do svojej destinácie. 
Od rekonštrukcií, cez improvizované kozmetické salóny spolucestujúcich. Ak áno, tak je táto rubrika od Anawi, na ktorú som pred časom bola upozornená, ako stvorená pre vás.

Prajem vám príjemné čítanie. Samozrejme ak na webe nejakého člena narazíte na zaujímavý článok/články, alebo by ste so mnou chceli podeliť o nejaký váš článok, dvere máte vždy otvorené. Či už formou komentáru s odkazom, pod týmto článkom, alebo zaslaním e-mailu na klub.blogeru@gmail.com.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁














5 komentářů:

  1. Osobně ověřené tipy na cesty nabízí rubrika Tipy na výlet https://anawiblog.blogspot.com/search/label/TIPy%20na%20v%C3%BDlet?m=1

    OdpovědětVymazat
  2. Místo prokratinace se dá použít i tadiční české pořekadlo:
    "Co můžeš udělat dnes, můžeš udělat i zítra."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vyšší level:
      Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří. Získáš tak dva dny volna.
      :D

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím, trochu mi to připomnělo, proč jsem přišel na tuto síť.
    Jo, mám teď spoustu nedodělků :)

    OdpovědětVymazat