pátek 19. března 2021

Hrátky: Beze slov

Doufám, že jste ještě nezapomněli na naši rubriku "Hrátky". Ale i kdyby, čas od času se vám s ní připomenu. Jako třebas teď. Vymyslela jsem pro vás nové zadání:

Beze slov

O co půjde tentokrát? Máte za úkol vytvořit příběh aniž byste napsali (případně vyslovili) jediné slovo. Nesmíte psát ani na klávesnici, ani rukou - vůbec žádným způsobem nesmíte tvořit písmenka. Nějak si poraďte! Můžete použít obrázky, smajlíky, fotografie, sehrát pantomimu... Fantazii se meze nekladou. Že je to těžké? Já vím. Ale je to dobrovolné, kdo se na to necítí, nechť výzvu laskavě ignoruje (a počká si na nějakou další). Věřím, že se opět najde pár těch, kteří ji přijmou. Času máte dost - dokud bude trvat klub, trvá i tato výzva (i ta předchozí).

Příspěvky k výzvě zveřejňujte na svých blozích a sem, do komentářů, vkládejte odkazy na svou tvorbu. Samozřejmě, že je můžete uvést pár slovy, v nichž svým čtenářům sdělíte, že se jedná o naši výzvu. A pro zájemce je také připravena ikonka, kterou si svůj článek můžete ozdobit.

Seznam článků:


PS: Na minulé zadání "Slovní kopaná" zatím vznikly dva články, plus několik krátkých příspěvků v komentářích. Pokud máte zájem, tak jukněte. A klidně se můžete nechat inspirovat k vlastní tvorbě, výzva stále platí (viz výše).

10 komentářů:

  1. vůbec žádným způsobem nesmíte tvořit písmenka - a co čínské znaky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že to jsou taky písmenka...
      Nejde o to přepsat text v jiném (obrázkovém) fontu (ani morzeovkou apod.), ale vyjádřit se jiným způsobem: obrázky, fotografiemi, hudbou, pantomimou...
      Ale zas tak přísná nejsem, klidně můžete použít fotky existujících cedulí s nápisy, názvy knih...

      Vymazat
  2. a text v obrazku moze byt? Obrazok kresleny, kde figura ma text "u huby"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lépe dát do bubliny další obrázek.

      Vymazat
    2. Nemělo by se - žádné psaní ani mluvení.

      Na druhou stranu, pokud se najde někdo schopný sestavit příběh např. z psaných cedulí (názvy měst, ulic, hospod, bilboardy...), tak je může nafotit a použít.

      Vymazat
  3. senza parole
    https://www.blogger.com/blog/posts/466504839148298980

    OdpovědětVymazat
  4. https://drmaxdebile.blogspot.com/2021/03/vichor-senza-parole-dva.html

    OdpovědětVymazat
  5. Na mojom blogu možno nájsť článok bez slov, ktorý vyjadruje výjav z Biblie. https://tvoritsvierou.blogspot.com/2021/04/obraz-stvorenia-sveta.html

    OdpovědětVymazat
  6. Mám animaci Zrození Lišky: https://www.youtube.com/watch?v=e_BZurYopu8

    Mám ji i v článku na blogu, ale kolem toho mám slov víc než dost: https://liska.blokuje.cz/jak-jsem-rozhybala-lisku

    OdpovědětVymazat