pátek 1. května 2020

Dubnoví příchozí a pár info

Po slibném rozjezdu, nastala mírná stagnace. V dubnu přibyli pouze tři členové. Tímto je vítám mezi nás.


Opět děkuji všem, kteří se zapojili do propagace klubu, protože s dvacítkou členů se toho moc podnikat nedá. Také bych chtěla požádat ty, co ještě nemají na svém blogu odkaz na klub, aby tak učinili - je to jedna z podmínek členství v klubu. Může to být třebas jen další položka v oblíbených blozích, ale pokud chcete ikonku a nevíte jak na to, sepsala jsem návody ZDE



Přestože je nás zatím málo, mohli bychom se pokusit o nějakou opravdickou rubriku, co říkáte? Sama mám pár nápadů, ale chybí mi čas, tak bych pro začátek zkusila nějaké to focení - fotorubriku už jsem kdysi vedla v AK. Krom toho je to asi nejsnažší i pro vás - členy, foťák nebo mobil má dneska prakticky každý a každý taky fotí kde-co. Otázka tedy zní: Chcete takovou rubriku? A hlavně byli byste ochotní do ní přispívat? Své odpovědi a další připomínky pište do komentářů.

A jak jste možná zaznamenali, v menu máme i další rubriku: Jak na to. Tato rubrika je určena pro všelijaké návody a nápady jak co udělat na blogu. Zatím obsahuje jen jediný příspěvek a to návod na vložení ikonky (nejen) klubu do menu. Připravuji další článek. Ale tím se asi můj potenciál na dlouhou dobu vyčerpá. Takže je to na hlavně na vás! Frekvence příspěvků není nijak určena, prostě, když se budete chtít o nějaký svůj návod podělit, klidně napište. Své příspěvky do rubriky můžete posílat na klubový e-mail:

klub-blogeru@seznam.cz

PS: Pokud by někdo z vás měl také zájem vést tady na klubu nějakou vlastní rubriku, napište mi buď také na e-mail, nebo přes formulář v pravém menu, určitě se domluvíme.

9 komentářů:

  1. Nazdárek. Chcem sa poďakovať za prijatie a (nech sa trošku aj "povtieram" haha) aj za samotné úsilie vyvinuté na vedenie tohto klubu. Nech ten entuziazmus dlho vydrží. (Čo si budeme nahovárať. My ľudia, to sme nevďačné hovadá.)

    Nuž, mať rubriku s fotkami, ako najčastejšie preferovaným médiom vo svete digitálnom (okrem videí, tik toku a čo to ešte medzi mládežou letí) je určite dobrý nápad. Za seba môžem povedať, že by som sa rada zapojila (ak sa mi ako nefotografovi podarí vyselektovať nejaké fotky aspoň obstojnej kvality.)
    Iné typy rubrík alebo súťaží by naozaj bolo ešte asi priskoro siliť s tuctom členov. (Niekedy aj ja skôr píšem ako rozmýšľam. Viď môj komentár v sekcii prihlášky. :-D )

    Možno by bolo fajn zaútočiť aj na sociálne siete.
    Azda by sa mi v budúcnosti v prípade potreby aj podarilo prísť na použiteľné nápady. Ak by ma niekto dovtedy nepredbehol. Haha. Ak by to ovšem nebolo proti politike klubu. Tá "socializácia" na sociálnych sieťach. (To je veta.)

    Ešte jedna myšlienka na záver. (Sľubujem, že posledná.) Páči sa mi komunikácia s členmi prostredníctvom článkov a že som dostala odpoveď aj na svoje otázky. No s hanbou priznávam, že som si ich prečítala len pre to, že som tento článok očakávala a že tam svieti môj pseudonym.
    O niekoľko stoviek článkov neskôr žiaľ asi nebudeme čítať každý jeden článok čakajúc, že sa tam dočítame aj o niečom, čo v danom type článku neočakávame. (Možno sa mýlim.)
    Vychádzam len z toho aké som ja lenivé hovado (čo sa zase ostatných týkat nemusí) a že je veľká šanca, že ako existujúci člen si nebudem otvárať každý uvítací článok. Je proste škoda, keď si otázky mierené na členov nenájdu cestu k väčšiemu publiku. A tu sa oblúkom vraciam k informačným statusom/výzvam na sociálnej sieti alebo k informačnej rubrike.

    Pardooon za spam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za reakci a připomínky. Do budoucna bych chtěla "uvítací" články opustit. Teď je vkládám, aby se tu vůbec něco dělo, a protože zatím ten nápor zájemců o členství není moc velký a zvládám to. Ale do budoucna té práce se správou klubu a členů může být více a já bych nerada, aby to skončilo jen proto, že jsem přecenila své možnosti.

      Co se týká sociálních sítí, je to na každém z vás. Já už klub propagovala na svém FB i články na blozích. Víc už udělat nemůžu. Je potřeba, aby klub propagovali i ostatní členi. Pod každým příspěvkem máte tlačítka, kterými jej snadno nasdílíte na FB nebo Twitteru.

      Zvažovala jsem založení klubové stránky i na FB, ale nakonec jsem od té myšlenky upustila, protože by se komentáře (případně diskuse) drobily na dvě místa a bylo by to pro čtenáře nepřehledné.

      Vymazat
    2. Je zaiste dôležité aby aj členovia aktívne šírili povedomie o klube. To v najmenšom nespochybňujem, no ako už bolo naznačené mala som na mysli fb stránku alebo iné médium na zdieľanie noviniek z blogu.
      Jednoduchý príklad členovi, ktorý dá sledovať fb stránku sa na nástenke objaví status s odkazom na článok. Expresne rýchlo sa dozvie o novom článku a trebárs si ho rozklikne. (A nie len vtedy keď si spomenie, že už dávno nebol na klubovej stránke a tak si ju otvorí.)
      Prípadne rôzne tematické zdieľacie súťaže sú rýchla cesta ako dať vedieť o klube.

      Chápem pripomienku o roztrieštenej aktivite, to je už podľa mňa na správcovi daného konta, že nakoľko to dovolí.
      Ale ako vravím je to už vec názoru, ktorý rešpektujem aj keď sa nebudem tajiť, že si naďalej myslím svoje. (Smiech.)

      Ak by sa ale niečo zmenilo som tu. :-D Dovtedy aspoň skúsim vymyslieť, čo by som ako jednotlivec mohla urobiť. A ďakujem za odozvu.

      Vymazat
  2. Ďakujem za prijatie :-) Rubrika s fotkami určite môže byť za mňa :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych se klidně pripojila pod tema focení. Aji kresba/malba pokud by na to přišlo. :)

    OdpovědětVymazat