pátek 5. dubna 2024

Humoristická kniha

Krásné jarní dopoledne. Zdá se, že nová rubrika se některým z vás strefila do vkusu. Ostatně, i když starší generace si stěžují, že četba už není tak v oblibě, jako kdysi, já ten pocit nemám. Vždy byli lidé, kteří přečetli všechno, co jim přišlo pod ruku a ti druzí, kteří odmítali číst cokoliv vč. návodů k použití. Minulé zadání bylo podle mého názoru trošku náročnější. Jak jsem zmínila, já povinnou četbu moc nemusela. Sice jsem z ní přečetla hodně, ale většinou dřív, než to bylo povinné. Jak jsme to dostali za úkol, už mě to tak nelákalo číst. Někteří jste zmínili, že jste to měli podobně, jiní se právě mimočítankovou četbou nechali inspirovat k výběru knih v knihovně... Tipů, co z té učiteli doporučované literatury skutečně stálo za to si přečíst, se nasbíralo dost. Až trošku pochybuju, jestli jste všichni správně pochopili zadání - tedy, že máte vybírat knížky, které se vám líbily a které doporučujete ostatním si přečíst. Na druhou stranu, věřím, že většina těch knih skutečně za přečtení stojí.

čtvrtek 28. března 2024

Téma měsíce na duben 2024

Hezké skoropoledne!

Děkuji všem blogerům, kteří se zapojují do naší rubriky a vytvořili článek nebo články v minulém období. Rovněž děkuji čtenářům, kteří jednotlivé články čtou a vůbec věnují pozornost našemu vyhlašovacímu článku.

úterý 5. března 2024

Mimočítanková četba

Nová rubrika se nám rozjela, i když poněkud pomalu. Minule jsme "lovili" knihy odehrávající se na horách. Takových je spousta, vy jste ostatním doporučili tyto:

  1. Heidi, děvčátko z hor (Marie-José Maury)
  2. Krkonošská tundra (kolektiv autorů)
  3. Mlhy na Blatech (Karel Klostermann)
  4. Pohádka o Raškovi (Ota Pavel)
  5. Pozlacený měsíc (Joy Jordan-Lake)
  6. Propast (Jozef Karika)
  7. Stezky krve (Ivana Kuglerová)
  8. Strach (Jozef Karika)
  9. Trhlina (Jozef Karika)
  10. V ráji Šumavském (Karel Klostermann)
  11. V srdci Šumavských hvozdů (Karel Klostermann)
  12. Ze světa lesních samot (Karel Klostermann)
Pořadí v soutěži Knihomol roku po prvním kole je následující:

středa 28. února 2024

Téma měsíce na březen 2024

Hezké dopoledne!

Opět musím poděkovat všem blogerům, kteří se minulý měsíc zapojili a vytvořili článek nebo články podle našich témat. Pestrost článků mě velmi překvapila. Jen tak dál.


 

pondělí 5. února 2024

Kniha, jejíž děj se odehrává na horách

Zdravím vás a představuji novou rubriku KnihoLOVEní. Proč zrovna takový název? Rubrika je věnována knihám, zapojí se spíše ti, kteří knihy milují, a můžete zde "ulovit" tipy a doporučení, co zajímavého si přečíst. Částečně jsem se inspirovala Knižní abecedou u Chudobky částečně knižní výzvou Databáze knih. Ano, použila a zřejmě i použiju nějaká jejich témata.

neděle 28. ledna 2024

Téma měsíce na únor 2024

Dobré ráno!

Nejprve chci poděkovat všem, kteří se minulý měsíc zapojili. Snad i další témata budou zajímavá pro vaši tvorbu. I když tento měsíc to může být těžší. Zejména pokud rádi připravujete fotočlánky.

 


pondělí 8. ledna 2024

Prosincové fotoúlovky (poslední)

Vítám vás u posledních fotoúlovků. Už v prosinci jsem zmínila, že zvažuji ukončení této rubriky. Jako by vás to vyburcovalo k aktivitě. Přišlo absolutně rekordní množství fotografií. Jsem tomu ráda, ale mé rozhodnutí to už nezmění. Nemá cenu provozovat něco, co ani mě neuspokojuje. Anawi nápad na rubriku Vtípky, považuju za daleko lepší a byla bych ráda, kdyby se tato rubrika obnovila. Takže pokud máte nějakou zajímavou fotku (i více) o kterou se chcete podělit s ostatními, klidně ji pošlete na klubový e-mail, třeba se bude zrovna hodit. Nemusí být aktuální, klidně můžete poslat i něco staršího z vašeho archivu, co jste třebas zapomněli poslat do fotoúlovků.

pondělí 1. ledna 2024

PF 2024

autorkou PF je naše členka MarijaKes

Začátek nového roku bývá obdobím bilancování. Navíc, tady v klubu se už dlouho žádný souhrn  uplynulých událostí neobjevil, tak proč ne zrovna letos?