sobota 25. července 2020

Úvodník: Chudobka

Tramtadadá! Vytiahnite pukance (alebo čokoľvek, čo vám chutí) a pohodlne sa usaďte. Ťažká opona sa odsúva. Predstavenie, v hlavnej roli s bloggerkou Chudobkou, práve začína.
Ak si nie ste istí, na čom fičím. Tak vás s dovolením presmerujem na informačný článok rubriky.




***
Ahoj milí blogeři a blogerky.
Jmenuji se Renata Chudobová. Jsem zdravotní sestra. S manželem jsme loni oslavili 30 let společného života.  Pracovala jsem 28 let na chirurgii, která se postupně specializovala na traumatologii. Nyní jsem druhým rokem na urologii. Moje zaměstnání je mou srdeční záležitostí. Blogovat jsem začala před 7 lety. Inspirací pro mě byl film Julie a Julia. Slohové práce mi ve škole zachraňovaly hezkou známku z češtiny. 
Moje máma mi ukázala kouzlo knih. Dodnes čtu minimálně 2 knihy za měsíc. Táta si se mnou hodně zpíval. Hudba a já jsme jako siamská dvojčata. Teta Jarka hodně pletla a háčkovala. Stala jsem se její žačkou. Na kole mě naučili jezdit rodiče a kamarádčin táta jim sekundoval. Mám ráda ten pocit, když zdolám kopec. Pokouším se objektivem foťáku zachytit kouzlo okamžiku. Jsem samouk, ale sem tam se mi podaří docela hezké a zajímavé záběry.  Tyto své koníčky „piluji“ co to jde. Teď už na ně mám času mnohem víc,  protože oba synové jsou dospělí a nezávislí. 
Mám tři opravdické kamarádky s velkým K a jsem za ně strašně moc ráda. 
Chutná mi dobré vínko a bytostně nesnáším bramborový salát. 
A tohle všechno jsem já…



Tak už vieme, s kým budeme mať tú česť, v našej augustovej besiedke. Mohli ste sa s ňou stretnúť v májových Fotoúlovkoch, kam aj vy môžete smelo posielať útržky sveta zachyteného vaším objektívom.

Ako to už býva zvykom, svoje otázky pre Chudobku, môžete smerovať pod tento článok. 


4 komentáře:

  1. Reničku sledujem už nejaký čas a veľmi ju obdivujem. Je fakt do svojej práce zapálená a to si myslím, že zdravotníctvo obzvlášť potrebuje. Nedávno som bola prvýkrát hospitalizovaná a musím sa priznať, že som na ňu niekoľkokrát myslela :-)
    A otázka na Reničku: čo by odkázala mladším a či má nejaký nesplnený sen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen pro mladší, ale i pro vrstevníky a starší platí nedávno trpce poznané žijme každičký den naplno, člověk nikdy neví, co ho příští hodiny čeká.
      A nesplněný sen? Spíš přání, abych se ve zdraví dožila vnoučátek...

      Vymazat
    2. To je veľká pravda :-) Verím, že sa vnúčatiek v zdraví dožiješ. Moja mami tiež už asi tomu veľké šance nedávala a je to tu :-D

      Vymazat
  2. Paní působí velmi zajímavě a sympaticky. Určitě to bude i sestra na svém místě.

    OdpovědětVymazat